Saucijs UNIQ

Vriezer vol met ganzen? Dan maak je er toch gewoon een saucijzenbroodje van! – AD

De studenten van hogeschool Inholland hebben met hun start-up Saucijs Uniq de Ganzensaucijzenbite ontwikkeld als product met een goed verhaal. Doordat hun baas zijn vriezer vol had liggen met ganzen, was de richting van hun opdracht snel duidelijk. Het unieke saucijzenbroodje komt nog deze maand op de markt.

De studenten geven aan dat er de komende jaren iets moet veranderen in de vleesindustrie. Er komen steeds meer mensen bij en de vleesproductie kan het niet bijhouden. Daarnaast is er een ‘ganzenprobleem’, vertellen de studenten. Er is een overschot aan wilde ganzen die overlast veroorzaken en gewassen aanvreten. Alleen al in 2019 veroorzaakten ze meer dan twintig miljoen euro faunaschade in Nederland.

En de smaak? De studenten zijn enthousiast. Het is net even wat anders en heeft ook een prettiger nasmaak dan het bekende vette saucijzenbroodje, aldus de studenten.

Kirsten

Kirsten

Maakt gansrijke marketing materialen voor Saucijs UNIQ

Wild voor iedereen

We leveren door heel Nederland

Goed nieuws voor borrel- en snackliefhebbers in Nederland! Saucijs UNIQ levert haar smaakvolle borrelbites, gemaakt van duurzaam wild ganzenvlees, door het hele land. Zo kun je overal genieten van onze ambachtelijk gebakken bladerdeeg hapjes. Bestel nu en ervaar zelf waarom Saucijs UNIQ zo uniek is!

Evenement

Bij een bedrijfsfeest, bruiloft, of verjaardagsfeestje, is dit de perfecte duurzaam geproduceerde bite.

Horeca

Serveer onze borrelbites aan jouw gasten en laat ze genieten van een smaakvol en verantwoord hapje.

Ideaal op het terras

Lekker bij een glaasje wijn.

Tip!

Perfectionering van smaak en sensatie

De fijnproevers zegen:

Maarten Crum
Maarten Crum

Manager Werving Instroom & Relatiebeheer, Hogeschool Inholland (Delft)

Het idee achter Saucijs UNIQ spreekt mij enorm aan; het draagt bij aan de (duurzame) oplossing voor een probleem. Bovendien vind ik de bites erg smaakvol en bijzonder. Het is ‘weer eens iets anders’. Tot slot ben ik supertrots dat het bedrijf is voortgekomen uit de opleiding Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland.

Joey van Osch
Joey van Osch

Product Ontwikkelaar en Horeca Manager

Het achterliggende idee van Saucijs UNIQ (SU) is natuurlijk fantastisch! Door gebruik te maken van het vlees van wilde ganzen (die overlast verzoorzaken in Nederland) zet SU zich in voor een duurzamere wereld. Naast het duurzame aspect is het bij voeding ook van belang dat het smaak heeft! En ik kan je vertellen (als een van de ‘’proefkonijnen’’): ‘’SU heeft een lekkere, maar toch ook unieke smaak weten te creëren, waarbij de smaak van het brood en de smaak van het vlees goed tot hun recht komen. De unieke smaak die is gecreëerd, lijkt me goed, omdat men zo toch het onderscheid kan ervaren tussen gewoon vlees of duurzaam ganzenvlees.