Saucijs UNIQ

Over Saucijs UNIQ

Over

Duurzaam traject

Geboren uit passie

Saucijs UNIQ is begonnen in april 2020 als een schoolproject van de oprichters, Willemijn en Kirsten, aan de Hogeschool Inholland in Delft. Tijdens het project kwamen ze op het idee om het overgebleven ganzenvlees van jagers om te zetten naar een duurzame snack, als alternatief voor de gangbare snacks die vaak niet duurzaam zijn en veelal gemaakt worden van vlees uit de intensieve veehouderij. 

Na veel proberen en proeven bedachten ze toen Saucijs UNIQ. Kleine hapklare borrelbites van ganzenvlees omhuld met knapperig roomboterbladerdeeg. Het idee sloeg aan en binnen een half jaar hadden ze met dit project zeker 2000 ganzenborrelbites verkocht aan horecazaken en consumenten. Na hun afstuderen besloten Willemijn en Kirsten om samen verder te gaan met het ontwikkelen van hun product en het opzetten van hun eigen bedrijf. 

 

Ons Team

Passievol ondernemen

Team Saucijs UNIQ staat momenteel met drie man sterk. Willemijn, Kirsten en Job werken dag in, dag uit om de vele borrel kaarten van Nederland een bite te verduurzamen. We doen even een voorstelrondje om die wilde ganzen van Saucijs UNIQ eens te leren kennen.

Willemijn

Kirsten

Job

Saucijs Uniq in het wild

Award Winnende Luxe

“Gans is lastig. Veel mensen vinden het zélfs een beetje spannend om te eten. Het is wild, dus kwamen we uit op de luxere borrelhap: een saucijzenbroodje. Dat ziet er toegankelijk uit.”

Fica Awards

Food Innovation (2021)

Saucijs UNIQ won de prijs voor het meest duurzame foodproject van 2021 tijdens het FICA Winter Event. Dit event richt zich op het promoten van duurzame initiatieven in de voedingsindustrie. Saucijs UNIQ presenteerde hun duurzame ganzenborrelbites en hun visie op duurzaamheid en werd uiteindelijk gekozen als winnaar door een deskundige jury.

 

De jury prees Saucijs UNIQ voor hun innovatieve producten en hun inzet voor duurzaamheid. De ganzenborrelbites van Saucijs UNIQ zijn gemaakt van wild ganzenvlees, wat een duurzaam alternatief is voor ander vlees dat vaak afkomstig is van de intensieve veehouderij. Daarnaast gebruikt Saucijs UNIQ zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten en verpakt de producten in duurzame verpakkingen.

 

Saucijs UNIQ was vereerd om deze prijs te winnen en beschouwt het als erkenning voor hun harde werk en toewijding aan duurzaamheid. Het winnen van de prijs heeft hen gemotiveerd om door te gaan met hun missie om duurzame vleesproducten te produceren en het gebruik van duurzame en verantwoorde producten in de voedingsindustrie te stimuleren.

Ecotrophelia

Food Innovation (2021)

Saucijs UNIQ won de tweede plaats bij de Ecotrophelia 2021, de Nederlandse voorronde van de Europese studentencompetitie voor het meest innovatieve voedselconcept. Ecotrophelia is een prestigieuze competitie voor studenten in de voedingsindustrie om innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen. Saucijs UNIQ nam deel met hun duurzame ganzenborrelbites, die gemaakt zijn van wild ganzenvlees en ambachtelijk gebakken bladerdeeg.

 

Het team van Saucijs UNIQ was verheugd om te horen dat ze de tweede plaats hadden gewonnen in de Nederlandse voorronde van de competitie. Ze waren vooral blij met de erkenning voor hun inzet voor duurzaamheid en innovatie in de voedingsindustrie.

Jong Ondernemen

Food Innovation (2021)

Saucijs UNIQ won de tweede plaats bij het Jong Ondernemen Pitch Heroes event 2021. Jong Ondernemen is een non-profitorganisatie die ondernemerschap onder studenten in Nederland stimuleert. Het Pitch Heroes event is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij teams van student-ondernemers hun bedrijfsideeën kunnen presenteren aan een jury van experts en investeerders.

 

Het team van Saucijs UNIQ presenteerde hun duurzame ganzenborrelbites tijdens het evenement. Ze legden uit hoe het product is ontstaan en hoe het bijdraagt aan duurzaamheid in de voedingsindustrie. Ze kregen veel positieve feedback van de juryleden, die onder de indruk waren van het innovatieve karakter van het product en de inzet van het team voor duurzaamheid.

 

Uiteindelijk won Saucijs UNIQ de tweede plaats in het evenement. Het team was blij met de feedback die ze hadden ontvangen van de juryleden, die hen hielp om hun product en bedrijfsstrategie verder te verbeteren. Deze tweede plaats was een belangrijke mijlpaal voor Saucijs UNIQ. Het gaf het team erkenning en zichtbaarheid in de ondernemerswereld en opende deuren voor verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.

DSC_1000

Duurzaamheid, smaak, kwaliteit, respect, bewustwording

Missie

De missie van Saucijs UNIQ is om duurzame en smaakvolle producten te maken die bijdragen aan een betere wereld. Door gebruik te maken van wild ganzenvlees dat wordt gevangen als onderdeel van populatiebeheer, draagt het bedrijf bij aan het behoud van de natuur en het verminderen van de overlast van ganzen in Nederland. Saucijs UNIQ heeft ook oog voor duurzame productiemethoden en streeft ernaar om zo min mogelijk voedselverspilling te veroorzaken. De ganzenborrelbites worden ambachtelijk bereid en bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waardoor ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook van hoge kwaliteit en smaakvol.

Visie

De visie van Saucijs UNIQ is om bij te dragen aan een duurzamere wereld door middel van het aanbieden van hoogwaardige en smaakvolle producten, waarbij respect voor mens, dier en natuur centraal staat. Het bedrijf wil de bewustwording rondom duurzaamheid vergroten door middel van de verkoop van hun producten en het delen van hun verhaal. Saucijs UNIQ wil graag bijdragen aan het creëren van een circulaire economie en het verminderen van voedselverspilling. Door het gebruik van wild ganzenvlees dat wordt gevangen in het kader van populatiebeheer, wil het bedrijf laten zien dat duurzame en verantwoorde voeding hand in hand kan gaan met behoud van de natuur en het welzijn van dieren.