Saucijs UNIQ

Saucijs Uniq wint FICA award voor meest duurzame foodproject

Saucijs Uniq heeft de FICA-award voor het meest duurzame foodproject gewonnen. Juryvoorzitter Hans Huibers prees de durf en creativiteit van het team, dat op een duurzame manier een lokaal probleem heeft opgelost in een controversiële markt.

De studenten van Inholland bedachten een mini-saucijzenbroodje van ganzenvlees, afkomstig van de watervogels die door een van hen als plaag werden beschouwd. Dit culinaire product met een goed verhaal werd ontwikkeld in opdracht van het Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Na het starten van een eigen bedrijf in samenwerking met Jong Ondernemen, genaamd “Wild van Gans”, hebben ze zelfbedachte en zelfontwikkelde producten op de markt gebracht.

Als er een overschot aan ganzen is in Nederland, waarom maak je er dan niet gewoon iets nuttigs van? Saucijs Uniq bewijst dat het kan op een duurzame manier!

Picture of Kirsten

Kirsten

Maakt gansrijke marketing materialen voor Saucijs UNIQ

Wild voor iedereen

We leveren door heel Nederland

Goed nieuws voor borrel- en snackliefhebbers in Nederland! Saucijs UNIQ levert haar smaakvolle borrelbites, gemaakt van duurzaam wild ganzenvlees, door het hele land. Zo kun je overal genieten van onze ambachtelijk gebakken bladerdeeg hapjes. Bestel nu en ervaar zelf waarom Saucijs UNIQ zo uniek is!

Evenement

Bij een bedrijfsfeest, bruiloft, of verjaardagsfeestje, is dit de perfecte duurzaam geproduceerde bite.

Horeca

Serveer onze borrelbites aan jouw gasten en laat ze genieten van een smaakvol en verantwoord hapje.

Ideaal op het terras

Lekker bij een glaasje wijn.

Tip!

Perfectionering van smaak en sensatie

De fijnproevers zegen:

Maarten Crum
Maarten Crum

Manager Werving Instroom & Relatiebeheer, Hogeschool Inholland (Delft)

Het idee achter Saucijs UNIQ spreekt mij enorm aan; het draagt bij aan de (duurzame) oplossing voor een probleem. Bovendien vind ik de bites erg smaakvol en bijzonder. Het is ‘weer eens iets anders’. Tot slot ben ik supertrots dat het bedrijf is voortgekomen uit de opleiding Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland.

Joey van Osch
Joey van Osch

Product Ontwikkelaar en Horeca Manager

Het achterliggende idee van Saucijs UNIQ (SU) is natuurlijk fantastisch! Door gebruik te maken van het vlees van wilde ganzen (die overlast verzoorzaken in Nederland) zet SU zich in voor een duurzamere wereld. Naast het duurzame aspect is het bij voeding ook van belang dat het smaak heeft! En ik kan je vertellen (als een van de ‘’proefkonijnen’’): ‘’SU heeft een lekkere, maar toch ook unieke smaak weten te creëren, waarbij de smaak van het brood en de smaak van het vlees goed tot hun recht komen. De unieke smaak die is gecreëerd, lijkt me goed, omdat men zo toch het onderscheid kan ervaren tussen gewoon vlees of duurzaam ganzenvlees.