Saucijs UNIQ

Minor Challenge ondernemen levert Food Start-ups op

Ondernemende studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van Inholland starten tijdens hun studie al met het opzetten van een eigen bedrijf. Docent Zeger Stinis en collega Dylan Berkeveld hebben twee jaar geleden de minor Challenge Ondernemen opgericht om studenten te begeleiden bij het produceren en op de markt brengen van hun producten. De studenten volgen het vak culinaire productontwikkeling in het derde jaar en kunnen ervoor kiezen om in het vierde jaar met de minor Challenge Ondernemen hun product verder te ontwikkelen. Ze leren hoe ze de productie kunnen opschalen, een marketingplan moeten schrijven, en hoe ze investeerders kunnen aantrekken om het product te produceren en op de markt te brengen. De studenten doen ook mee aan pitch battles van Jong Ondernemen, waarbij Inholland Delft hoge scores behaalt vanwege de focus op productontwikkeling.

Het ondernemerschap bereidt studenten goed voor op het werkveld, aldus Zeger Stinis. De studenten voelen eigenaarschap voor hun eigen bedrijf en groeien op persoonlijk en professioneel vlak. In 2021 zijn er verschillende start-ups ontstaan, zoals Bientjes, Peppertree Food, Saucijs Uniq, Trusty Truffle en Bonborange.

Picture of Kirsten

Kirsten

Maakt gansrijke marketing materialen voor Saucijs UNIQ

Wild voor iedereen

We leveren door heel Nederland

Goed nieuws voor borrel- en snackliefhebbers in Nederland! Saucijs UNIQ levert haar smaakvolle borrelbites, gemaakt van duurzaam wild ganzenvlees, door het hele land. Zo kun je overal genieten van onze ambachtelijk gebakken bladerdeeg hapjes. Bestel nu en ervaar zelf waarom Saucijs UNIQ zo uniek is!

Evenement

Bij een bedrijfsfeest, bruiloft, of verjaardagsfeestje, is dit de perfecte duurzaam geproduceerde bite.

Horeca

Serveer onze borrelbites aan jouw gasten en laat ze genieten van een smaakvol en verantwoord hapje.

Ideaal op het terras

Lekker bij een glaasje wijn.

Tip!

Perfectionering van smaak en sensatie

De fijnproevers zegen:

Maarten Crum
Maarten Crum

Manager Werving Instroom & Relatiebeheer, Hogeschool Inholland (Delft)

Het idee achter Saucijs UNIQ spreekt mij enorm aan; het draagt bij aan de (duurzame) oplossing voor een probleem. Bovendien vind ik de bites erg smaakvol en bijzonder. Het is ‘weer eens iets anders’. Tot slot ben ik supertrots dat het bedrijf is voortgekomen uit de opleiding Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland.

Joey van Osch
Joey van Osch

Product Ontwikkelaar en Horeca Manager

Het achterliggende idee van Saucijs UNIQ (SU) is natuurlijk fantastisch! Door gebruik te maken van het vlees van wilde ganzen (die overlast verzoorzaken in Nederland) zet SU zich in voor een duurzamere wereld. Naast het duurzame aspect is het bij voeding ook van belang dat het smaak heeft! En ik kan je vertellen (als een van de ‘’proefkonijnen’’): ‘’SU heeft een lekkere, maar toch ook unieke smaak weten te creëren, waarbij de smaak van het brood en de smaak van het vlees goed tot hun recht komen. De unieke smaak die is gecreëerd, lijkt me goed, omdat men zo toch het onderscheid kan ervaren tussen gewoon vlees of duurzaam ganzenvlees.