Ondernemende studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van Inholland starten tijdens hun studie al met het opzetten van een eigen bedrijf. Docent Zeger Stinis en collega Dylan Berkeveld hebben twee jaar geleden de minor Challenge Ondernemen opgericht om studenten te begeleiden bij het produceren en op de markt brengen van hun producten. De studenten volgen het vak culinaire productontwikkeling in het derde jaar en kunnen ervoor kiezen om in het vierde jaar met de minor Challenge Ondernemen hun product verder te ontwikkelen. Ze leren hoe ze de productie kunnen opschalen, een marketingplan moeten schrijven, en hoe ze investeerders kunnen aantrekken om het product te produceren en op de markt te brengen. De studenten doen ook mee aan pitch battles van Jong Ondernemen, waarbij Inholland Delft hoge scores behaalt vanwege de focus op productontwikkeling.
Het ondernemerschap bereidt studenten goed voor op het werkveld, aldus Zeger Stinis. De studenten voelen eigenaarschap voor hun eigen bedrijf en groeien op persoonlijk en professioneel vlak. In 2021 zijn er verschillende start-ups ontstaan, zoals Bientjes, Peppertree Food, Saucijs Uniq, Trusty Truffle en Bonborange.