Saucijs UNIQ

Een saucijzenbroodje gemaakt van ganzenvlees: Saucijs Uniq wint FICA award 2021!

Willemijn, Joerie, Kirsten, Marleen, Zinzi, Demi en Cas, studenten van Inholland, zijn wild van gans en richtten Saucijs Uniq op. Het culinaire product met een goed verhaal is ontstaan toen de studenten de opdracht kregen om een product te ontwikkelen met ganzenvlees, afkomstig van de watervogels die door de baas van Raaskal als een plaag werden beschouwd.

“Gans is lastig. Veel mensen vinden het zélfs een beetje spannend om te eten. Het is wild, dus kwamen we uit op de luxere borrelhap: een saucijzenbroodje. Dat ziet er toegankelijk uit”, vertelt Willemijn.

Om de juiste smaak te vinden, schakelden de studenten hulp in van kruiden- en specerijenfabrikant Verstegen. Saucijs Uniq biedt drie verschillende variaties saucijzenbites aan: traditioneel, tijm en paddenstoel-sesam.

Inmiddels is Saucijs Uniq een eigen bedrijf gestart in samenwerking met Jong Ondernemen met zelfbedachte en zelfontwikkelde producten onder het motto “Wild van Gans”. Door het oplossen van een lokaal probleem op een duurzame manier in een controversiële markt, heeft Saucijs Uniq de FICA award 2021 gewonnen voor het meest duurzame foodproject.

Sta jij ook al te watertanden? Bestel jouw saucijzenbites op de website van Saucijs Uniq en proef zelf!

Picture of Kirsten

Kirsten

Maakt gansrijke marketing materialen voor Saucijs UNIQ

Wild voor iedereen

We leveren door heel Nederland

Goed nieuws voor borrel- en snackliefhebbers in Nederland! Saucijs UNIQ levert haar smaakvolle borrelbites, gemaakt van duurzaam wild ganzenvlees, door het hele land. Zo kun je overal genieten van onze ambachtelijk gebakken bladerdeeg hapjes. Bestel nu en ervaar zelf waarom Saucijs UNIQ zo uniek is!

Evenement

Bij een bedrijfsfeest, bruiloft, of verjaardagsfeestje, is dit de perfecte duurzaam geproduceerde bite.

Horeca

Serveer onze borrelbites aan jouw gasten en laat ze genieten van een smaakvol en verantwoord hapje.

Ideaal op het terras

Lekker bij een glaasje wijn.

Tip!

Perfectionering van smaak en sensatie

De fijnproevers zegen:

Maarten Crum
Maarten Crum

Manager Werving Instroom & Relatiebeheer, Hogeschool Inholland (Delft)

Het idee achter Saucijs UNIQ spreekt mij enorm aan; het draagt bij aan de (duurzame) oplossing voor een probleem. Bovendien vind ik de bites erg smaakvol en bijzonder. Het is ‘weer eens iets anders’. Tot slot ben ik supertrots dat het bedrijf is voortgekomen uit de opleiding Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland.

Joey van Osch
Joey van Osch

Product Ontwikkelaar en Horeca Manager

Het achterliggende idee van Saucijs UNIQ (SU) is natuurlijk fantastisch! Door gebruik te maken van het vlees van wilde ganzen (die overlast verzoorzaken in Nederland) zet SU zich in voor een duurzamere wereld. Naast het duurzame aspect is het bij voeding ook van belang dat het smaak heeft! En ik kan je vertellen (als een van de ‘’proefkonijnen’’): ‘’SU heeft een lekkere, maar toch ook unieke smaak weten te creëren, waarbij de smaak van het brood en de smaak van het vlees goed tot hun recht komen. De unieke smaak die is gecreëerd, lijkt me goed, omdat men zo toch het onderscheid kan ervaren tussen gewoon vlees of duurzaam ganzenvlees.