Saucijs UNIQ

Een saucijzenbroodje gemaakt van ganzenvlees: Saucijs Uniq wint FICA award 2021!

Willemijn, Joerie, Kirsten, Marleen, Zinzi, Demi en Cas, studenten van Inholland, zijn wild van gans en richtten Saucijs Uniq op. Het culinaire product met een goed verhaal is ontstaan toen de studenten de opdracht kregen om een product te ontwikkelen met ganzenvlees, afkomstig van de watervogels die door de baas van Raaskal als een plaag werden beschouwd.

“Gans is lastig. Veel mensen vinden het zélfs een beetje spannend om te eten. Het is wild, dus kwamen we uit op de luxere borrelhap: een saucijzenbroodje. Dat ziet er toegankelijk uit”, vertelt Willemijn.

Om de juiste smaak te vinden, schakelden de studenten hulp in van kruiden- en specerijenfabrikant Verstegen. Saucijs Uniq biedt drie verschillende variaties saucijzenbites aan: traditioneel, tijm en paddenstoel-sesam.

Inmiddels is Saucijs Uniq een eigen bedrijf gestart in samenwerking met Jong Ondernemen met zelfbedachte en zelfontwikkelde producten onder het motto “Wild van Gans”. Door het oplossen van een lokaal probleem op een duurzame manier in een controversiële markt, heeft Saucijs Uniq de FICA award 2021 gewonnen voor het meest duurzame foodproject.

Sta jij ook al te watertanden? Bestel jouw saucijzenbites op de website van Saucijs Uniq en proef zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *