Saucijs UNIQ

Challenge ondernemen levert Food Start-ups op

Food Commerce and Technology-docent Zeger Stinis ondersteunt zijn studenten door hen een eigen onderneming te laten starten tijdens het derde en vierde jaar van de opleiding van Hogeschool Inholland Delft. Dit jaar zijn vijf bedrijven net afgerond met de interne minor ‘Challenge Ondernemen’. Volgens Zeger verdwijnen er vanuit de opleiding altijd veel leuke producten in de kast, en dat terwijl het ondernemerschap iets heel moois is. Met de minor ‘Challenge Ondernemen’ bereidt Zeger zijn studenten voor op het werkveld en leren ze zichzelf echt goed kennen.

In het derde jaar van de opleiding volgen de studenten het vak culinaire productontwikkeling waar ze een product of concept proberen neer te zetten. Vervolgens kunnen ze ervoor kiezen om met de minor ‘Challenge Ondernemen’ hun product verder te produceren in jaar vier. In het eerste blok van het vierde jaar leren de studenten hoe ze de productie kunnen opschalen, een marketingplan kunnen schrijven en welke social mediakanalen ze moeten gebruiken. Aan het einde van het eerste blok moeten de studenten investeerders zoeken zodat ze in het tweede blok het product kunnen produceren en op de markt kunnen brengen.

Jong Ondernemen is een stichting die ondernemerschap stimuleert onder jongeren. Inholland Delft maakt gebruik van diverse faciliteiten die Jong Ondernemen aanbiedt zoals een eigen bankrekening en fiscale regelingen. In de pitch battles van Jong Ondernemen scoren de studenten van Inholland Delft goed vanwege hun gerichte focus op productontwikkeling.

Docent Zeger Stinis is zeer gepassioneerd over het programma dat hij heeft opgezet en vindt het geweldig om te zien dat studenten groeien als professionals en op persoonlijk vlak. Hij raadt toekomstige studenten aan om voor het programma ‘Challenge Ondernemen’ te kiezen, omdat de leercurve zo veel hoger is dan bij andere minors.

De ondernemingen van dit jaar zijn Bientjes, Saucijs Uniq, Peppertree Food, Trusty Truffle en Bonborange. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Inholland Delft.

Kirsten

Kirsten

Maakt gansrijke marketing materialen voor Saucijs UNIQ

Wild voor iedereen

We leveren door heel Nederland

Goed nieuws voor borrel- en snackliefhebbers in Nederland! Saucijs UNIQ levert haar smaakvolle borrelbites, gemaakt van duurzaam wild ganzenvlees, door het hele land. Zo kun je overal genieten van onze ambachtelijk gebakken bladerdeeg hapjes. Bestel nu en ervaar zelf waarom Saucijs UNIQ zo uniek is!

Evenement

Bij een bedrijfsfeest, bruiloft, of verjaardagsfeestje, is dit de perfecte duurzaam geproduceerde bite.

Horeca

Serveer onze borrelbites aan jouw gasten en laat ze genieten van een smaakvol en verantwoord hapje.

Ideaal op het terras

Lekker bij een glaasje wijn.

Tip!

Perfectionering van smaak en sensatie

De fijnproevers zegen:

Maarten Crum
Maarten Crum

Manager Werving Instroom & Relatiebeheer, Hogeschool Inholland (Delft)

Het idee achter Saucijs UNIQ spreekt mij enorm aan; het draagt bij aan de (duurzame) oplossing voor een probleem. Bovendien vind ik de bites erg smaakvol en bijzonder. Het is ‘weer eens iets anders’. Tot slot ben ik supertrots dat het bedrijf is voortgekomen uit de opleiding Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland.

Joey van Osch
Joey van Osch

Product Ontwikkelaar en Horeca Manager

Het achterliggende idee van Saucijs UNIQ (SU) is natuurlijk fantastisch! Door gebruik te maken van het vlees van wilde ganzen (die overlast verzoorzaken in Nederland) zet SU zich in voor een duurzamere wereld. Naast het duurzame aspect is het bij voeding ook van belang dat het smaak heeft! En ik kan je vertellen (als een van de ‘’proefkonijnen’’): ‘’SU heeft een lekkere, maar toch ook unieke smaak weten te creëren, waarbij de smaak van het brood en de smaak van het vlees goed tot hun recht komen. De unieke smaak die is gecreëerd, lijkt me goed, omdat men zo toch het onderscheid kan ervaren tussen gewoon vlees of duurzaam ganzenvlees.